1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Каплівці вандали осквернили престол храму УПЦ та вкрали старовинну ікону

У Каплівці вандали осквернили престол храму УПЦ та вкрали старовинну ікону

У ніч з 2 на 3 липня 2019 року невідомі осквернили храм на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова у селі Каплівка Чернівецької області та вкрали з нього старовинну ікону великомученика Георгія Побідоносця. Про це повідомили на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у Facebook.

 

«Діяли професіонали, котрі прийшли з необхідними інструментами для звершення смертного гріха. У храм проникли через вікно, попередньо розігнувши риштування домкратом. У сторожку крадії проникли також через вікно, в котрому кусачками відрізали решітку», – розповіли у єпархії.

 

Зі слів очевидців, у ту ніч після непогоди у селі відключили електроенергію, і територія храму та вулиць залишилась без освітлення. Скориставшись цим, злодії пробрались у храм та осквернили його. Оскільки його у даних час ремонтують, усі ікони перенесли на період внутрішніх робіт у сторожку. Туди й проникли вандали, вкравши єдину старовинну ікону приходу, перед котрою віряни молились понад сто років.

 

«Поверніть, будь ласка, святу ікону до храму, її духовна цінність для прихожан у сотні разів вища, аніж матеріальна. Історія не знає жодного випадку, коли хтось зміг збагатитись, осквернивши святі храми. Господь – милостивий і чекає на покаяння кожного», – закликали у єпархії злочинців.

Попередній запис
Папа римський розповів керівництву УГКЦ про «громадянську війну в Україні»
Наступний запис
У храм на Донбасі вчергове потрапив снаряд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее