1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Золочеві міськрада «заборонила» законне приватне будівництво, бо «це Московський Патріархат!»

У Золочеві міськрада «заборонила» законне приватне будівництво, бо «це Московський Патріархат!»

У Золочеві – районному центрі Львівщини – депутати терміново зібрались на позачергову сесію міськради, щоб «заборонити незаконно спорудити храм УПЦ МП». Про це повідомив міський голова Ігор Гриньків, пише RISU з посиланням на «Щоденний Львів».

Як йдеться у поясненні, мова про можливе зведення домового храму на приватній території, на котрій розширюється будівля. Яким чином депутати збираються втілювати свою «заборону» приватного будівництва, поки що незрозуміло.

“По факту маємо таку ситуацію. 14 серпня 2019 року особа на прізвище Шаховал Ольга Володимирівна набула права власності на частину житлового будинку та земельну ділянку на вулиці Труша, 9 в місті Золочів. Це підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У Золочівському відділі архітектурно-планувального бюро виготовлено будівельний паспорт на реконструкцію з розширенням індивідуального садибного будинку. У встановленому порядку оформлено декларацію на початок будівництво цього будинку, яку видає ДАБІ у Львові, – написав Ігор Гриньків. – На перший погляд, нічого підозрілого. Що насторожує мене? Новий забудовник Шаховал Ольга Володимирівна 1998 року народження, народжена у місті Почаїв Кременецького району Тернопільської області. У Золочеві її ніхто не знає. Її інтереси тут представляють треті особи. Ми всі розуміємо, що таке Почаїв, що таке церква Московського Патріархату в Україні. Роман Кушнір, архітектор міста, оглянув схему забудови земельної ділянки, планування майбутньої забудови і припускає, що цілком можливо пристосування цього нібито житлового будинку під храм».

Міський голова ініціював скликання позачергового засідання міської ради, на якому розглянули це питання. Сесія одностайно ухвалила рішення про заборону будівництва у Золочеві культової споруди УПЦ МП.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків наголосив, що «в Україні практика уведення громадян в оману і зведення храмів церкви, центр якої перебуває у столиці країни-агресора, під видом спорудження житлових будинків стала звичною». Міська рада ухвалила звернення до президента і голови Верховної Ради України з вимогою заборонити діяльність конфесії, підпорядкованій Московському Патріархату, на території України.

Думку самої громадянки, яка здійснює будівництво, і чи це дійсно домовий храм, у ЗМІ не висвітлили.

Попередній запис
Ердоган заявив, що будує Велику Туреччину
Наступний запис
«Бабель» дезінформував про приход, на котрий претендує Драбинко, – соціолог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее