1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. У ЗМІ почали вкидати повідомлення про «підтримку» автокефалії ієрархами УПЦ

У ЗМІ почали вкидати повідомлення про «підтримку» автокефалії ієрархами УПЦ

В українських ЗМІ почались масові тиражування повідомлень про «підтримку» автокефалії ієрархами УПЦ. При цьому фейкомети використовують цитати з попередніх інтерв’ю владик, а також матеріали історичних документів УПЦ, прийнятих у 1992 році.

Один з прикладів стосується митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія (Генсицького). Владика «описується» як такий ієрарх УПЦ, що «несподівано підтримав автокефалію». При цьому сама новина розповідає про те, що він був посеред ієрархів УПЦ, котрі у 1992 році підписали звернення тодішнього Предстоятеля УПЦ Філарета до РПЦ з проханням про автокефалію. Про те, що митрополит Сергій пізніше відкликав свій підпис, – один з кількох ієрархів, включно з нинішнім Предстоятелем УПЦ Митрополитом Онуфрієм, – у «новині» не кажуть.

Також фейкомети активно мусують те, що митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) дійсно є одним з головних прихильників автокефалії в УПЦ. Однак об’єднання з розкольниками, нагадаємо, владика Софроній не підтримує. Водночас, репліки з його старих інтерв’ю «ліплять» в якості актуальної новини.

Попередній запис
Драбинко претендує на статус ієрарха константинопольського патріархату
Наступний запис
Екзархи Фанару знову зустрілись з Порошенком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее