1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ЗМІ повідомляють, що делегація Фанару вмовляє Предстоятелів Помісних Церков підтримати ЄПЦ

У ЗМІ повідомляють, що делегація Фанару вмовляє Предстоятелів Помісних Церков підтримати ЄПЦ

16 травня 2018 року грецьке агентство «Romfea» опублікувало ексклюзивну інформацію про зміст переговорів між делегацією Константинопольського Патріархату та Елладської Православної Церкви з питання ЄПЦ в Україні. Про це повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на «Седмицю».

Згідно з інформацією агентства, Константинопольський Патріархат твердо переконаний «пройти весь шлях у питанні надання автокефалії Української Церкви».

Зі слів представників Константинопольського Патріархату митрополитів Пергамського Іоанна, Галльського Емануїла та Смірнського Варфоломія, у Московського Патріархату була можливість у ході передсоборного процесу підписати документ про процедуру надання автокефалії, однак він цього не зробив. У результаті, Константинопольський Патріархат, оскільки жодна інша дія не була вчинена, може надати, згідно з повідомленням делегації, автокефалію місцевій об’єднаній Церкві в Україні.

Як повідомляється, архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім, у свою чергу, висловив нейтральне ставлення до даного питання, підкресливши, що ця проблема дуже визначна, і що рішення про позицію Елладської Православної Церкви з цього мало б бути прийняте на Архієрейському Соборі Елладської Церкви у майбутньому жовтні.

За інформацією агентства, делегація Константинопольського Патріархату пояснила під час зустрічі, що «в будь-якому випадку, процес буде тривати». Крім того, ієрархи Константинопольського Патріархату зазначили, що архієпископ Афінський мав би в даний момент висловити своє заперечення або підтримку позиції Фанара, однак цього не відбулось.

«Характерним є те, що, коли архієпископ Ієронім запитав Константинопольську делегацію про те, чого саме хотіли від Елладської Церкви, ієрархи наголосили, що зараз вони нічого не просять, але, коли новий митрополит Київський буде обраний, від неї вимагатимуть визнати його та обмінятись грамотами, як це прийнято», – зазначає «Romfea».

Нагадаємо, раніше Польська Автокефальна Православна Церква висловила свою незгоду з церковною ситуацією в Україні, коли політики допомагають розкольникам отримати автокефалію.

Попередній запис
Народний депутат назвав прихожан каплиці УПЦ в ВРУ маргіналами
Наступний запис
Народний депутат Вадим Денисенко цікавиться церковними доходами УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее