1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ЗМІ повідомляють про тиск на духовенство УПЦ з боку влади

У ЗМІ повідомляють про тиск на духовенство УПЦ з боку влади

Клірикам Української Православної Церкви «переконливо радять» підписувати листи в Константинопольський Патріархат, де просять надати Томос про автокефалію, повідомляє «Страна.ua».

Зі слів джерела в УПЦ, до настоятелів храмів звертаються представники місцевої влади та силових структур, агітуючи висловитись за створення Єдиної Помісної Церкви. Священнослужителів переконують, щоб і священики вели подібні роз’яснення серед пастви. Натомість обіцяють «добре ставлення» у майбутньому. Тим, хто не піддається, влада натякає, що не зможе знайти «достатніх аргументів на захист храмів», коли їх почнуть захоплювати радикали.

«Як глибоко віруючий християнин та патріот нашої Батьківщини, вважаю за необхідне підтримати цю ініціативу в розбудові Єдиної Помісної Православної Церкви як фундаменту міцної християнської держави, – йдеться у наданому редакції документі. – У складних умовах майже воєнного часу, об’єднання українського Православ’я є життєвою необхідністю. Ми повинні консолідуватись та подолати церковний розкол. Тож нехай усі, хто бажає добра Православній Церкві в Україні, з молитвою на вустах докладає зусиль для досягнення церковної єдності, керуючись приписами церковних канонів».

Попередній запис
Священний Синод УПЦ опублікував офіційну позицію по ЄПЦ
Наступний запис
Говорун заявив, що Томос про автокефалию вже написаний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее