1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Житомирі чиновники схиляють місцевий єпископат УПЦ до підтримки ЄПЦ

У Житомирі чиновники схиляють місцевий єпископат УПЦ до підтримки ЄПЦ

Губернатор і мер Житомира звернулися до митрополита Никодима і митрополита Віссаріона із закликом взяти участь у процесі з Томосом.

Влада Житомира написала звернення до правлячих архієреїв Овруцької і Житомирської єпархій УПЦ з пропозицією підтримати автокефалію і висловити «проукраїнську» позицію. Текст звернення 20 листопада опублікували на офіційному сайті Житомирскої обласної ради.

«Закликаємо Вас, Високопреосвященство, підтримати процес об’єднання українського православ’я та долучитися до історичного процесу отримання Томосу про автокефалію», – йдеться в документі, який підписали голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, голова обласної держадміністрації Житомира Ігор Гундіч і міський голова Сергій Сухомлин.

Чиновники також попереджають про те, щоб митрополити були обережні і не йшли на провокації.

«Просимо вас не йти на провокації Кремля і утриматися від дій, які можуть вчинятися заради розпалювання релігійного протистояння всередині нашої держави і релігійного розколу», – сказано у зверненні.

Представники влади переконані, що об’єднавчий Собор українських православних Церков, де буде обраний новий Предстоятель, остаточно розвіє сумніви щодо автокефалії української православної Церкви.

Незважаючи на існуючий тиск з боку влади, на останньому зібранні єпархіальної ради клірики Житомирської єпархії УПЦ одноголосно підтримали Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим на своїй сторінці в Facebook.

Попередній запис
Ніжинська єпархія УПЦ висловила підтримку Митрополиту Онуфрію
Наступний запис
Міністерство юстиції скасувало передачу Почаївської Лаври Українській Православній Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее