1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Житомирі на собор УПЦ набігли активісти з плакатами про «ТомАса»

У Житомирі на собор УПЦ набігли активісти з плакатами про «ТомАса»

18 листопада 2018 року, після завершення недільного богослужіння, поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору в Житомирі зібрались біля десятка «активістів» з плакатами, на котрих були написані з граматичними помилками заклики про об’єднання України шляхом якогось «Томаса». Протидіяти нечисленним провокаторам, котрі зібрались під собором, прийшли біля 500 вірян УПЦ. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Автори плакатів на церковну тематику переплутали поняття «Томос» з ім’ям «Томас». Водночас у соборі зібрались священики та кілька сотень вірян, котрих заздалегідь ніхто не попереджував: мешканці міста самі прийшли підтримати духовенство УПЦ.

Разом з православними жителями Житомира за богослужінням молився правлячий архієрей, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Після завершення молебню владика звернувся до присутніх у соборі з промовою. Архіпастир завірив усіх у своїй відданості УПЦ та Її Предстоятелю, закликав духовенство та мирян посилити молитви. Також архіпастир благословив тримати піст з молитвою про Церкву щопонеділка.

Через деякий час активісти розійшлися.

Попередній запис
У Кривому Розі провокатори штурмували резиденцію єпископа УПЦ
Наступний запис
Митрополит Волоколамський: У нашому диптиху Константинополя більше немає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее