1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. У Житомирській єпархії спростували фейк ЗМІ про підтримку митрополитом Никодимом ПЦУ

У Житомирській єпархії спростували фейк ЗМІ про підтримку митрополитом Никодимом ПЦУ

18 грудня 2018 року в Житомирській єпархії опублікували офіційне спростування фейкової інформації про переговори митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима (Горенка) з приводу оформлення переходу до ПЦУ. Текст звернення розмістили на сайті єпархії.

Йдеться про інформацію, котру житомирський сайт «20 хвилин» розмістив від імені читача. У «читацькому повідомленні» до відома громадськості доводять, що митрополит Никодим нібито «провів переговори з духовенством і активістами щодо запобігання провокацій і непорозумінь під час оформлення переходу до Православної церкви України». Автор комюніке не тільки поділився інформацією, а й закликав однодумців «підтримати» «бажання» владики Никодима приєднатись до ПЦУ.

«ПОВІДОМЛЯЄМО, що ніяких офіційних заяв чи будь-яких звернень про свій перехід до “ПЦУ” , а тим більше переговорів, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим НЕ НАДАВАВ, а тому будь-яка інформація, що з’являється чи з’являтиметься у ЗМІ на цю тему Є НЕПРАВДИВОЮ до офіційних звернень митрополита Никодима!», – написали на житомирському єпархіальному сайті у відповідь на брехливі повідомлення.

Віруючих у зв’язку з даними подіями закликали посилити молитви за мир у серцях людських та примноження любові один до одного.

Попередній запис
Митрополит Елладської Церкви шкодує про те, що відбувається в житті української Церкви
Наступний запис
Патріарх Кирил закликав до молитви за мир в Українській Православній Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее