1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Донецькій єпархії спростували фейк про «перехід» громади до ПЦУ

У Донецькій єпархії спростували фейк про «перехід» громади до ПЦУ

9 червня 2019 року прес-служба Донецької єпархії оприлюднила заяву зі спростуванням фейкової інформації про «перехід» громади храму Чуда архистратига Михаїла села Новомихайлівка Мар’їнського району Донецької області до ПЦУ.

 

Фейк був опублікований ТСН з посиланням на карту переходів до ПЦУ, яку модерує в Google ресурс РІСУ. Редакція повідомила, що новомихайлівська парафія 8 травня цього року нібито приєдналася до ПЦУ.

 

«На чому ґрунтується твердження складачів цієї карти та з якої причини ТСН не попросить прес-службу Донецької єпархії підтвердити чи спростувати його, готуючи свій матеріал, залишається незрозумілим, – відзначають в єпархії. – Повідомлення про перехід громади храму Чуда Архістратига Михаїла села Новомихайлівка в ПЦУ – фейк».

 

Донецька єпархія наголошує, що «всі православні громади вищевказаної єпархії навесні 2019 року провели парафіяльні збори, на яких одностайно висловили свою вірність УПЦ та її Предстоятелю, Блаженнійшому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України. Жодна громада Донецької єпархії не виходила зі складу УПЦ і нікуди переходити не збирається».

Попередній запис
«Український уніатський патріархат» в епоху католицької перебудови
Наступний запис
Президент звільнив у Рівненській області главу СБУ, котрий тиснув на духовенство УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее