1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У домі священика УПЦ у Садові побили вікна

У домі священика УПЦ у Садові побили вікна

22 вересня 2019 року рейдері з ПЦУ знову вимагали в протоієрея Володимира Мелеся, настоятеля захопленого храму УПЦ у селі Садів Луцького району Волинської області, виселитись із церковного дому, де він разом із сім’єю проживає на законних підставах. Пізніше, як повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ, на будинок напали.

У неділю вдень біля 20 представників місцевої громади ПЦУ прийшли у церковний будинок, де після захоплення храму збираються на молитву віруючі, та стали погрожувати сім’ї священнослужителя.

«Забирайте речі та йдіть геть», «забирайтеся», – кричали «віруючі» новоутвореної громади, у тому числі вчителі місцевої школи. Коли на допомогу священику, його дітям та маленькому онуку стали сходитись люди, котрі залишились вірними Христовій Церкві, активісти ПЦУ вирішили за потрібне залишити приміщення.

Вночі на церковну хату напали: о 03:25 у вікна полетіли металеві предмети. У єпархії закликають правоохоронні органи відреагувати на це правопорушення, котре могло призвести до важких наслідків.

«Слава Богу, що ніхто не постраждав, адже новоявлені церковники, кидаючи шматки металу у вікна, й не думали, що під вікном може хтось мирно спати. Вчергове ми просимо реакції у відповідь від правоохоронних органів на дане порушення. Адже ще недавно отцю Володимиру та його сім’ї погрожували гранатами, і вже сьогодні, посеред ночі, якісь металеві предмети полетіли у вікна. Як тепер засинати сім’ї священика – не спати у вікон? Ховатися у підвал? Питання риторичне. Сім’я православних християн потребує захисту, хоче жити без страху у своєму рідному селі та почуватися захищеними у рідній Україні, де закон один для всіх», – наголосили у єпархії.

Нагадаємо, раніше до протоієрея Володимира Мелеся прийшли двоє молодиків, «щоб поговорити по-хорошому про виселення» його сім’ї з церковного будинку. При цьому вони попередили, що можуть поговорити й «по-поганому», пригрозивши гранатами.

Попередній запис
Активісти ПЦУ принесли на збори урну для президентських виборів, – священик УПЦ
Наступний запис
Екс-митрополит УПЦ Симеон правив службу в захопленому пустому храмі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее