1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Дніпрі націоналісти зірвали відкриття православного фестивалю

У Дніпрі націоналісти зірвали відкриття православного фестивалю

30 січня 2020 року, в день відкриття XI Міжнародного фестивалю документального християнського кіно «Кіноасамблея на Дніпрі», організатором якого виступає Центр православної культури «Лествиця», десятки активістів в масках, з фаєрами і плакатами «Ні рускому міру!» І «Свободу в’язням Кремля »влаштували біля Будинку профспілок у Дніпрі акцію протесту. Про це повідомляє  «Радіо Свобода».

За словами однієї з активісток, невдоволення протестувальників викликало те, що серед фільмів-учасників фестивалю «10 фільмів виробництва Росії і тільки один – український».

«Є хороші українські фільми, наприклад, “Міф” про учасника АТО – відомого оперного співака, – наводить видання слова активістки. – Але вони не запропоновані до перегляду. Перед початком була провокація: нас не пускали в будівлю якісь “тітушки”. Тільки тому, що ми говоримо українською мовою. Мова як ідентифікатор», – заявила вона.

Пікетувальники, яких у виданні визначили як «представники громадських організацій, ветерани бойових дій на Донбасі, батьки загиблих військових, волонтери», заблокували вхід до Будинку профспілок, не пускаючи туди глядачів, і вимагали пред’явити їм ліцензії на прокат фільмів. Також частина активістів прорвалася в зал, щоб «проконтролювати, чи не містять фільми проросійську пропаганду», і «відразу після оголошення початку фестивалю заспівали гімн України».

При цьому в місцевій газеті «Наше місто» уточнили, що «зупиняти пропаганду руского міра» до Будинку профспілок прийшли десятки ультраправих націоналістів з Нацкорпуса, які «одягли маски і палили фаєри».

У коментарі для «Радіо Свобода» організатори «Кіноасамблеї» наголосили, що всі представлені на фестивалі фільми – поза політикою. Серед стрічок-учасниць були фільми з Білорусі, Грузії, Росії, України, Сербії, Вірменії та Азербайджану.

«Ми не для цього тут зібралися. Ми зараз говоримо про кіно, про режисерів, це художники. Ми не говоримо про війну, тому що війна – це тема, яка всім болить», – зазначив керівник Центру православної культури «Лествиця» протоієрей Ігор Собко.

Як стало відомо пізніше, організатори фестивалю скасували його проведення.

Фото – Наше місто.

Попередній запис
В УПЦ КП звинуватили клірика ПЦУ в шахрайстві з документами під будівництво храму
Наступний запис
Помпео подав сигнал до дії для влади України щодо ПЦУ, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее