1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Греції відбудеться конференція, присвячена проблемі української автокефалії

У Греції відбудеться конференція, присвячена проблемі української автокефалії

22 червня 2019 року у конференц-залі готелю «Porto Palace», розташованому в Салоніках, відбудеться семінар на тему «Українська автокефалія і нова еклезіологія Фанару».  Організаторами заходу виступають: Симпозіум православного духовенства і ченців, Товариство православних досліджень, Православна християнська асоціація святого Йосипа Ісіхаста і Грецька православна асоціація «Ζωοδόχος Πηγή», пише СПЖ.

 

Метою конференції, як сказано в повідомленні, є інформування грецької громадськості про церковні, ієрархічні, догматичні і геополітичні проблеми, які виникли в результаті несподіваного рішення Фанара про надання автокефалії православним розкольницьким групам України в порушення священних правил.

 

Відомі богослови і вчені представлять витоки, причини, методи і наслідки Патріаршого акту про визнання українських розкольників, який потряс єдність православних церков.

 

Також під час конференції православні богослови та науковці розкажуть про деякі неточні аспекти «української «автокефалії», трагічні наслідки яких неможливо передбачити через наше спільне незнання історії, доктрини Церкви, її еклезіології та канонічного права».

 

Серед доповідачів з’їзду присутні такі відомі богослови як протоієрей Феодор Зісіс (з доповіддю про нову еклезіологію Фанару у світлі Критського Собору та надання «автокефалії» українським розкольникам), протопресвітер Микола Маноліс (з доповіддю про «псевдокефалії»), протопресвітер Анастасій Готсопулос (з доповіддю про священноканонічних параметрах української «автокефалії»), а також багато інших богословів та істориків Церкви.

Попередній запис
На «Помісний собор» Філарета прибули кілька «єпископів», – ВВС
Наступний запис
Парубій з трибуни Верховної Ради дає вказівки суду по «церковній справі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее