1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Всеукраїнській раді церков відповіли на звинувачення очільника МОЗ

У Всеукраїнській раді церков відповіли на звинувачення очільника МОЗ

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій відреагувала та публічно спростувала чергові узагальнені звинувачення міністра охорони здоров’я України Максима Степанова у нібито поширенні коронавірусної хвороби у західних областях України через діяльність релігійних громад. Про це повідомляється на сайті ВРЦіРО.

Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає керівництво МОЗ України припинити практику узагальнених звинувачень на адресу всієї релігійної спільноти, натомість зосередивши увагу на впроваджені більш ефективних заходів, щоби зменшити ризики інфікування наших співгромадян у місцях найбільш активних соціальних контактів – у громадському транспорті, закладах торгівлі, банківських і державних установах, у розважальних закладах і інших місцях скупчення людей.

ВРЦіРО відкрита до діалогу з МОЗ заради того, щоби в подальшому не вживалися узагальнені публічні звинувачення щодо релігійної спільноти, а ризики усувалися шляхом ефективної практичної взаємодії. Релігійні діячі різних конфесій також запевняють, що продовжують молитися за подолання епідемії COVID-19 та за здоров’я лікарів, які перебувають на передовій цієї боротьби.

Попередній запис
Мінкультури виступає на захист ПЦУ в Криму
Наступний запис
Опублікована чернетка листа ОДА до «другої хвилі коронавірусу»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее