1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У волинському селі Топилище призначений новий настоятель замість того, що пішов у розкол

У волинському селі Топилище призначений новий настоятель замість того, що пішов у розкол

Настоятель Свято-Покровської громади УПЦ села Грибовиця Іваничівського району Волинської області протоієрей Ігор Маргіта, чий приход постраждав від рейдерського захоплення ще у 2015 році, офіційно призначений настоятелем у село Топилище. Громада УПЦ цього населеного пункту звернулась до правлячого архієрея Володимир-Волинської єпархії з проханням дати на приход священика після того, як протоієрей Сергій Романюк, котрий служив тут, перейшов до ПЦУ. Про це повідомляє СПЖ.

На початку в Топилище був направлений інший священнослужитель, однак потім сюди призначили отця Ігоря, котрий тепер опікується двома приходами. Богослужіння були перенесені з храму, котрий залишився у розпорядження нової церковної структури, до житлової кімнати, з перспективою перейти з часом в окремий будинок.

«На приході все добре, ми придбали все необхідне для служби та молимось», – зазначив протоієрей Ігор Маргіта.

На його першій парафії у селі Грибовиця богослужіння відбуваються українською мовою. Після призначення у Топилище священику та регенту потрібно було переходити на церковнослов’янську богослужбову літературу – відповідно до того, чому віддає перевага православна Свято-Михайлівська громада.

Громада УПЦ у Топилище продовжує свою діяльність, незважаючи на втрату храму та перереєстрацію статутних документів на користь ПЦУ, проведену розпорядженням обласної влади 8 травня 2019 року.

Нагадаємо, Свято-Покровський храм УПЦ у селі Грибовиця був захоплений Київським патріархатом наприкінці 2015 року, у результаті чого громаді довелось перенести богослужіння у будинок священика. Менше ніж за два роки, 6 серпня 2017 року, ця громада УПЦ молилась за першою літургією вже у новому храмі, побудованому на ділянці, що належала отцю Ігорю. Через два з половиною місяці активісти Київського патріархату, проникнувши у церковну хату, примусили сім’ю настоятеля виселитись з неї. Священик не полишив свій храм та приход, а віднедавна служить одразу в двох селах Іваничівського району.

Попередній запис
В Одесі пройшов багатотисячний хресний хід із Касперівською іконою Богородиці
Наступний запис
У Кутах освятили новий храм УПЦ замість захопленого Київським патріархатом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее