1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У волинському селі Сусваль поліція чергує біля храму УПЦ

У волинському селі Сусваль поліція чергує біля храму УПЦ

2 лютого 2020 року громада УПЦ села Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області, вперше не служила літургію у своєму храмі: будівля опечатана поліцією, біля неї вже кілька діб чергує наряд правоохоронців. Претенденти на храм – громада ПЦУ – поки що теж не допускається до будівлі. Про це повідомляє СПЖ.

Двома днями раніше співробітники правоохоронних органів опечатали храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Як оголосив при цьому начальник районного відділу поліції Михайло Бобик, вхід у храм буде закритий до тих пір, поки в суді не буде встановлена конфесійна приналежність храму.

Того дня представник поліції також попередив, що спроба відкрити двері буде розцінена як самоуправство.

Як розповіли в громаді УПЦ, при опечатуванні храму в робочий час був присутній голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич, а також, з незрозумілою метою – помічник народного депутата України Андрій Бокоч, який спостерігав за тим, що відбувається.

Як повідомлялось, громада УПЦ в Сусвалі, всупереч законному рішенню парафіяльних зборів, минулого року була перереєстрована на користь ПЦУ. Однак до останнього часу більш численна парафія канонічної Церкви відстоювала своє майно від рейдерів.

Попередній запис
Епіфаній розповів, як громади ПЦУ «примушують перереєстровуватись» окупанти
Наступний запис
Епіфаній незадоволений, що громади УПЦ опираються «переведенню» до ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее