1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У волинському селі Клепачів громада УПЦ відмовилась іти на «збори за ПЦУ» через порушення домовленостей про їхній формат

У волинському селі Клепачів громада УПЦ відмовилась іти на «збори за ПЦУ» через порушення домовленостей про їхній формат

Релігійна громада Свято-Іллінського храму в селі Клепачів Ківерцівського благочиння Волинської єпархії повинна була взяти участь у зборах територіальної громади 17 лютого 2019 року, проте, через присутність сторонніх, покинула його. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Як повідомляється, парафіяни на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Тихонюком залишили збори, на яких перебували сторонні для громади люди, включаючи представників Київського патріархату, оскільки, за попередніми домовленостями, на них повинні були бути присутніми тільки мешканці села.

«Ми, з початку роботи ініціативної групи з організації цих зборів, цілком адекватно контактували. Вони переконували мене, що треба міняти церковну юрисдикцію, але у них це виходило слабенько. Ці п’ять чоловік, з яких двоє точно ніколи не підходили до мене на сповідь, чесно попередили мене, що збирають підписи на свою підтримку в селі. Наші парафіяни теж зібрали такі підписи. І ми всі погодилися, що збори потрібно проводити чесно, відповідно до Статуту і закону 4128-д, щоб на них була присутня активна діюча громада, а не сторонні люди», – розповідає настоятель.

Отець Володимир каже, що ініціатори зборів чомусь наполягали, щоб збори відбулися саме в місцевій школі, а не на території церкви, як того хотіло суспільство.

«Вони говорили, що побоюються біля храму, тому що мій авторитет буде занадто впливовим», – говорить священнослужитель.

17 лютого, після богослужіння, віряни УПЦ хресною ходою прийшли до школи. Однак, група невідомих молодих людей не впустила священика в зал, де проходив захід. «Вони щось говорили про реєстрацію за списками, мені показали ці списки, правлені білим, а потім забрали їх, я ніби міг би їх знищити, як вони заявили», – пояснив о. Володимир.

Оскільки священик, заглянувши в зал, побачив там, всупереч домовленостей, сторонніх осіб, громада УПЦ разом із настоятелем пішла зі «зборів». Настоятель повідомив присутнім, що брати участь в цих «зборах громади» не буде, і віряни УПЦ також покинули приміщення, висловивши своє рішення зберегти юрисдикцію Української Православної Церкви.

Попередній запис
Рейдерство на Закарпатті: один храм захоплений, другий вдалося відстояти
Наступний запис
На Волині Київський патріархат захопив ще два храми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее