1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Бірках віряни зірвали спробу місцевої влади «перевести» храм в ПЦУ

У Бірках віряни зірвали спробу місцевої влади «перевести» храм в ПЦУ

Віряни парафії на честь свт. Миколая Чудотворця села Бірки Олександрійського району запропонували прихильникам нової церковної структури побудувати свій власний храм, повідомляє прес-служба Олександрійської єпархії.

За словами місцевих жителів, протягом декількох днів з ініціативи голови сільради Михайла Сергієнка в селі почався збір підписів про «переведення» храму УПЦ в ПЦУ, проте більшість жителів села відповіли відмовою, і вмовляння також не переконали людей.

Головними ініціаторами «передачі» приміщення храму, що належить релігійній громаді, стали голова сільради, його секретар, Галина Письменна та директор школи Лариса Брайко.

24 лютого 2019 група людей, які, як свідчать віряни, ніколи не були парафіянами, прийшли в храм, в якому відбувалося богослужіння, щоб спробувати передати його іншій релігійній організації.

Настоятель храму, ієромонах Варлаам (Сошин) і численні парафіяни храму пояснили, що подібні дії суперечать Закону України і християнській моралі. Вони запропонували активістам замість «переведення» побудувати свій храм і там молитися.

Про інцидент було заявлено до місцевого відділу поліції.

«Багатьох здивували і обурили протизаконні дії і безпідставні звинувачення. Однак, ще більше здивувалися ініціатори переходу храму, адже реакція в населеному пункті була бурхливою і не на їхньому боці», – пишуть у єпархії.

Попередній запис
«Свобода» закликає перешкоджати судовому слуханню про захоплення храму Оленівки
Наступний запис
СБУ проводить слідчі дії в охоронній компанії, яка допомагає Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.