1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Будятичах рейдери ПЦУ намагаються захопити храм УПЦ: віряни просять молитов

У Будятичах рейдери ПЦУ намагаються захопити храм УПЦ: віряни просять молитов

13 лютого 2020 року організована група рейдерів з ПЦУ зібралась біля Свято-Миколаївського храму УПЦ села Будятичі Іваничівського району Волинської області з вимогою відкрити двері та впустити у церкву представників нової релігійної структури.

Про це повідомили очевидці подій, котрі також перебувають на місці, пише СПЖ.

Як пояснив настоятель громади УПЦ протоієрей Іоанн Сабівчак, у Будятичах були оголошені ще одні, заключні збори громади, на котрій жителі та прихожани мали висловити своє рішення, до котрої конфесії буде відноситись храм. Однак рейдери вирішили не чекати вихідних та вже 13 лютого підтягнули до храму «групу підтримки», висунувши свої умови: не погоджуватись ані на які пропозиції та відкривати храм вже негайно.

Атака на храм була спеціально перенесена на робочий день, коли значна частина прихожан УПЦ – на роботі. Тим не менш, частина громади, котра колись своїми силами зводила весь церковний комплекс, на місці, люди захищають своє майно.

Як повідомлялось, приход УПЦ у Будятичах був перереєстрований на користь ПЦУ 16 квітня 2019 року, на підставі сфальсифікованого «приходського протоколу». Нині перереєстрація оспорюється у судовому порядку, громада, котрій і належить храм, дотепер утримує будівлю від захоплення.

Попередній запис
Ієрарх Церкви Греції: Визнання ПЦУ є великим канонічним порушенням
Наступний запис
Ієрарх Константинополя в США прийняв православного єпископа Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее