1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Будятичах рейдери ПЦУ навісили на каплицю громади УПЦ свій замок

У Будятичах рейдери ПЦУ навісили на каплицю громади УПЦ свій замок

18 січня 2020 року, під час святкового богослужіння з освяченням води, громада Свято-Миколаївського храму УПЦ села Будятичі Іваничівського району Волинської області виявила на своїй каплиці чужий замок. Про це пише СПЖ.

Як повідомили прихожани, у цей день представники ПЦУ в кількості близько 20 осіб зібралися біля каплиці на 10 ранку. Пізніше, на 12 дня, до каплиці підійшли віряни УПЦ – всього зібралося 100 жителів.

За словами настоятеля громади УПЦ протоієрея Іоанна Сабівчака, каплицю на період протистояння з рейдерами не відкривають, однак замки на дверях постійно хтось заливає клеєм і забиває трісками. Так само блокують замки на територію храму. Цього разу претенденти на нерухоме майно громади УПЦ повісили на двері каплиці свій замок.

На даний момент позов проти перереєстрації громади УПЦ у селі Будятичі на користь ПЦУ розглядається в суді. Завдяки тому, що вірян УПЦ в селі в кілька разів більше, фактичне захоплення храму рейдерами нової церковної структури поки не вдається, однак парафіяни побоюються цього чи не щонеділі.

Вже майже 9 місяців Свято-Миколаївський храм у Будятичах залишається закритим. Нагадаємо, люди збираються на богослужіння просто неба і відстоюють своє майно – храмовий комплекс, каплицю, зведені власними силами.

Попередній запис
Фактор часу в стратегії США і Фанара
Наступний запис
Реєстратори ПЦУ не спроміглися внести до реєстру потрібні зміни при ліквідації УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее