1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Будятичах актив ПЦУ заблокував вірянам вхід до храму

У Будятичах актив ПЦУ заблокував вірянам вхід до храму

У свято Входу Господнього до Єрусалиму в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області прихильники ПЦУ перекрили вірянам УПЦ доступ до храму, повісивши на його браму та двері ланцюги та замки.

Як стало відомо СПЖ, 20 квітня 2019 року в селі Будятичі прихильники ПЦУ прийшли до настоятеля Свято-Миколаївського храму УПЦ протоієрея Івана Сабівчака та заявили, що храм віднині належить їм.

Рейдери показали настоятелю документи про перереєстрацію громади та вимагали передати їм храм.

Він відмовився і спитав, на якій підставі його позбавили настоятельства. Активісти дати відповідь на питання не змогли і заявили, щоб він «їхав розбиратись у Луцьк», звертатись до правоохоронців та до суду.

Коли зранку настоятель прийшов до храму, він виявив, що на браму та двері храму повішені ланцюги та замки.

Як повідомлялось, про те, що активісти ПЦУ хочуть увійти до Свято-Миколаївського храму УПЦ вже у суботу, 20 квітня, настоятелю офіційно повідомили правоохоронців. За їхніми даними, активісти після проведення перереєстрації статуту громади УПЦ хочуть увійти до храму, та від Вербної неділі не допускати до приміщення священика та громаду УПЦ.

Попередній запис
У селі Селець голова сільради примушує людей йти у ПЦУ
Наступний запис
Синод Православної Церкви Молдови звернувся до міжнародної спільноти у зв’язку з переслідуванням духовенства і пастви УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее