1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Будеражі розкольники ПЦУ утретє зрізали на храмі УПЦ замки

У Будеражі розкольники ПЦУ утретє зрізали на храмі УПЦ замки

11 березня 2020 року біля 16-ї години рейдери з ПЦУ заволоділи церквою в селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області. Очевидці розповіли, що до спроби захоплення розкольники готувалися ще напередодні: вони зносили якісь сумки, в яких, мабуть, і знаходилися необхідні для зрізання замків інструменти, повідомляє СПЖ.

«Сьогодні наші люди побачили метушню біля дверей храму і спробували перешкодити громаді ПЦУ різати замки, навіть відключили електрику, щоб неможливо було підключити електроболгарку, – розповів протоієрей Василь Начев, клірик Рівненської єпархії УПЦ. – Але це нічого не дало, бо люди з ПЦУ добре підготувалися і принесли автономну станцію, за допомогою якої приєднали електроприлад до електромережі і зрізали замки».

Православні віруючі викликали на місце події поліцію, проте жодної спроби врегулювати конфлікт правоохоронці так і не зробили. На даний момент ситуація навколо церкви села Будераж напружена. Представники ПЦУ утримують храм, їх охороняє поліція.

Суперечки навколо Свято-Покровського храму села Будераж тривають протягом року. За цей час розкольники двічі зрізали на ньому замки.

Попередній запис
З розколу до канонічної УПЦ повернувся клірик Овруцької єпархії
Наступний запис
У Західноєвропейській архієпископії РПЦ будуть рукоположені нові єпископи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее