1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У боротьбі за Томос від Євангелія залишиться тільки обкладинка, – грецький ієрарх

У боротьбі за Томос від Євангелія залишиться тільки обкладинка, – грецький ієрарх

Київська влада і глава УПЦ КП вирішують питання автокефалії зовсім не з точки зору Євангелія або, щонайменше, хоча б духовної необхідності для України, впевнений митрополит Месогейський і Лавреотикійській Николай (Хаджиніколау).

«Ті, хто просять про автокефалію, хто вони? Чи може бути, щоб президент з сумнівними духовними чеснотами та самопроголошений «патріарх», проблемний з еклезіологічної точки зору, котрий дотепер був відлучений від спілкування як розкольник, були тими, хто виражає бажання Святого Духу, волю Божу та прагнення Церкви?», – передає слова митрополита Миколая СПЖ з посиланням на «Ромфея».

Владика не розуміє, як «владні політичні цілі, накази і тиск» можуть поєднуватись з «логікою розп’ятого Бога, з етикою Заповідей Блаженств і Нагорної проповіді». Він не впевнений, що Філарет Денисенко просив би про самостійність, якби у 1990 році став Патріархом Московським. А духовна шкода від скандалу навколо надання Томосу Україні є набагато більшою, ніж радість від отримання автокефалії. 

Хоча гріх розколу невиліковний та не може бути пробачений, митрополит Миколай не погоджується і з окремими пунктами рішення, котре РПЦ прийняла у відповідь на дії Фанару з питання надання автокефалії Україні.

Торік митрополит Миколай (Хаджиніколау) вже говорив про те, що «проблема надання автокефалії – це питання не дипломатичне, а духовне».

Попередній запис
Філарет заявив, що «завдяки війні» люди масово пішли у Київський патріархат
Наступний запис
Експерти проголосували за Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее