1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Участь мирян у виборах свідчить про універсальність УПЦ

Участь мирян у виборах свідчить про універсальність УПЦ

Спостерігаю, що різні віруючі активні миряни УПЦ балотуються від різних політичних партій на цих місцевих виборах. Не лише від ОПЗЖ чи від інших подібного спрямування політичних партій, але й від “Голосу”, “ЄС”. Тобто від партій, які на найвищому рівні очолюються людьми, котрі, м’яко кажучи, не з великою симпатією відносяться до УПЦ і ідеологія яких є відверто прозахідною.

Це мене і дивує, і не дивує.

На мій погляд, це означає, що наша Церква, дійсно, є плоттю від плоті і кров’ю від крові українського народу у всій його різноманітності.

Попри спроби певних сил загнати УПЦ в проросійську нішу, реальне низове життя людей, які є реальними активними віруючими УПЦ, показує, що наші віруючі політично різні, але церковно єдині. Тобто всі вони свідомо належать до УПЦ, але політично мають різні, аж до діаметрально протилежних, політичні симпатії.

Поки що мені невідомі факти, щоб якісь активні миряни греко-католики чи ПЦУ балотувалися від просхідних партій. Там в них все однозначно. А в нас ні, насправді дуже широкий спектр. Це свідчить про певну глибинну універсальність і широту УПЦ.

Протоієрей Миколай Данилевич

Попередній запис
«Македонської Церкви» у Скоп’є не існує, – ієрарх Фанару
Наступний запис
Карабахський урок для України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее