1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Уся програма патріарха Феодора в єпархіях Кіпру скасована, – публіцист

Уся програма патріарха Феодора в єпархіях Кіпру скасована, – публіцист

Кіпрська Церква все більше показує себе як незалежна структура, котра вимагає рахуватись із її позицією.

З достовірних джерел у Кіпрській Церкві стало відомо, що офіційно «з невідомих причин» вся програма Патріарха Феодора Олександрійського у Тамасоській єпархії Кіпрської Архієпископії скасована. Також скасована вся програма у Ларнаці.

Таким чином, Феодор Олександрійський не буде брати участь у важливому для всіх кіпріотів святі св. Іраклідія, хоча раніше була вказівка, що він братиме участь у вечірньому богослужінні. Замість нього, як повідомляють джерела у Кіпрській Церкві, служитиме представник Єрусалимського Патріархату митрополит Тимофій – екзарх Святого Гробу Господнього на Кіпрі.

Нагадаю, що раніше клірики та ієрархи Кіпрської Церкви озвучували приватним чином прохання про молитви у зв’язку з побоюваннями, що Феодор Олександрійський може вчинити провокацію з поминанням українських розкольників, як він це зробив під час минулого відвідування Кіпру, незважаючи на прохання приймаючої сторони утриматись від таких вчинків.

Таким чином, Феодор Олександрійський під час тижневого перебування на Кіпрі не тільки лишився без служіння літургії, участь у котрій вважається нормою для всіх ієрархів, але навіть без частини урочистих заходів, що може бути розцінене саме як знак негативної реакції за спроби поминання розкольників на Кіпрі.

Facebook, Олександр Вознесенський

фото orthodoxianewsagency.gr

Попередній запис
В Будятичах активісти ПЦУ залякують вірян УПЦ за встановлений тимчасовий храм
Наступний запис
Візит папи римського у православну країну – на кшталт проникнення троянського коня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее