1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Усе залежить від позиції древніх Церков, – публіцист

Усе залежить від позиції древніх Церков, – публіцист

І наостанок про заяву стосовно можливого визнання СЦУ з боку ЕлПЦ.

 

Зрозумійте одну просту річ: засідання Синоду ЕлПЦ буде у жовтні. Раніше за це вони обговорювати українську тему не будуть. А ось до цього (у другій половині серпня або у вересні) буде ще одна зустріч глав древніх Церков на Кіпрі для обговорення українського питання. І саме від цього засідання і рішень, котрі там будуть відпрацьовані, буде залежати ситуація. Синоду ЕлПЦ доведеться з цим рахуватись, і якщо зібрання глав древніх Церков висловить негативну оцінку стосовно СЦУ, то ЕлПЦ навряд чи буде йти проти цього рішення, оскільки це буде вважатись відвертим зухвальством і призведе 100% до розколу Церкви. А на це заради СЦУшників не підуть.

 

Тому зараз усе залежить не від заяв укроЗМІ, не від обіцянок Варфоломія, а від позиції глав древніх Церков, котра буде сформована на підставі як ситуації, що склалася, так і на підставі оцінок експертних комісій цих Церков, котрі займаються вивченням питання.

 

Тому, мені здається, потрібно рахуватись із об’єктивною реальністю, а не пропагандистськими заявами укроЗМІ та Варфоломія.

Facebook

Попередній запис
Гройсман пообіцяв допомогу ПЦУ
Наступний запис
В Елладській Церкві обурені чутками про «визнання» нею ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее