1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ є більш незалежною, ніж Елладська автокефалія Фанару, – протоієрей Миколай Данилевич

УПЦ є більш незалежною, ніж Елладська автокефалія Фанару, – протоієрей Миколай Данилевич

У Константинопольського Патріархату дуже складні відносини з його автокефалією – Елладською Церквою, повідомив заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич в інтерв’ю каналу «Перший Козацький». Відносини УПЦ і РПЦ можна порівняти з відносинами Елладської і Константинопольської Церков, але Українська Церква більш вільна, впевнений клірик УПЦ.

«В одній країні маємо одну автокефальну Церкву і чотири юрисдикції, які не перебувають в її підпорядкуванні», – сказав священнослужитель. Він підкреслив, що митрополит Калавритський Амвросій та інші ієрархи Елладської Церкви неодноразово зверталися до Константинопольського Патріарха з проханням «привести ситуацію до якогось порядку».

Отець Миколай нагадав про численні конфлікти між Константинополем і Елладою, в тому числі і через храми в Салоніках, і про непрості стосунки між Патріархом Варфоломієм і архієпископом Афінським і всієї Еллади Христодулом.

Заступник глави ВЗЦЗ вважає, що УПЦ більш незалежна від РПЦ, ніж Елладська Церква від Константинополя, незважаючи на те, що у Еллади є автокефалія: «За статутом в деяких відносинах навіть в УПЦ більше внутрішньої незалежності в лоні Московського Патріархату, ніж у Елладської Церкви, яка є автокефальною Церквою».

У вересні 2018 року Елладська Церква закликала Патріарха Варфоломія зупинити спілкування з розкольниками з УПЦ КП і УАПЦ, однак він не почув закликів.

Попередній запис
Портал «Ліга.нет» опублікував переклад колонки грецького журналіста про «афтокефалію» та втрату сану Московським Патріархом
Наступний запис
Глава УАПЦ поговорив про Томос з послом Великобританії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее