1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ треба перевірити на наявність сепаратистів, що ховаються в храмах, та на зв’язок з ФСБ, – Івано-Франківський «свободівець»

УПЦ треба перевірити на наявність сепаратистів, що ховаються в храмах, та на зв’язок з ФСБ, – Івано-Франківський «свободівець»

Виганяти з храмів священиків і заборонити Українську Православну Церкву пропонує депутат Івано-Франківської облради Михайло Іваночко. Спочатку голова районної організації ВО «Свобода» ініціював звернення облради до Президента та СБУ з вимогою перевіряти священиків УПЦ на зв’язок з російським ФСБ, повідомляє Союз Православних Журналістів, посилаючись на «Вголос».

«Всю цю церкву треба забороняти негайно. Їх усіх треба вигнати. Якщо не захочуть добровільно йти, то застосувати силовий спосіб. Щонайменше «стусани». Тільки так треба діяти!», – упевнений «свободівець».

«Якщо чесно, то у мене спочатку виникла ідея написати звернення про повну заборону діяльності цієї церкви на Прикарпатті. Але ми подумали, що з цього нічого б не вийшло: не наші повноваження. Тому зійшлися на тому, щоб оприлюднити звернення до органів влади з тим, щоб московських попів перевірила СБУ на предмет їх співпраці з ФСБ та іншими каральними органами країни-агресора», – зізнався депутат.

Крім того, Іваночко різко висловився про СБУ, яке, на його думку, «бігає по даху з грузином замість того, щоб дбати про безпеку України», і заявив, що особисто він би «за кожним з них (священиком УПЦ – авт.) приставив зовнішнє спостереження … Однозначно треба перевірити всі їхні храми: обшукати всі закутки. Там же зберігається не зрозумій що: антиукраїнська агітаційна література, зброя, сидять сепаратисти. У Почаєві, наприклад, всюди висять плакати: «Бог нє панімаєт по-украінскі». А ще в своїх проповідях священнослужителі забороняють віруючим молитися українською мовою, ніби «украінскава язика Бог нє слишит». Це що – не доказ для СБУ?».

Попередній запис
Георгій Коваленко критикує українців за святкування різдва 7-го січня
Наступний запис
УПЦ йде за допомогою до Європи, тому що в Україні Її не чують, – протоієрей Миколай Данилевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее