1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ не віддаватиме свою назву, – протоієрей Миколай Данилевич

УПЦ не віддаватиме свою назву, – протоієрей Миколай Данилевич

В УПЦ не збираються «віддавати» свою назву на тій підставі, що вона перебуває у єдності з Московським Патріархатом. Про це заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, повідомляє «Інтерфакс».

«За законодавством нашої країни, не можна дублювати юридичну назву або змінювати її. Неможливо силою змінити назву нашої Церкви. Які б закони не приймали, вони не матимуть сили, тому що будь-який апеляційний суд, я вже не кажу про Європейський суд, скасує таке рішення. Тому ці спроби забрати у нас назву є чистої води рейдерством», – сказав протоієрей Данилевич.

«Що таке рейдерство, ми всі знаємо, – нагадав Данилевич. – Це, по-перше, захоплення майна, по-друге, зміна назви, і зміна керівництва – по-третє. Те, що зараз Філарет і всі, хто навколо нього, хочуть зробити, вони вже намагалися зробити в 1992 році.

«Якби вони могли змінити назву на «Українська Православна Церква», вони б це зробили вже тоді. Але вони не змогли це зробити з тієї ж причини: повторюся, не можна дублювати назви, тому що УПЦ була, вона є, і вона далі буде», – констатував Данилевич.

Попередній запис
Тука розповів про роботу українських спецслужб з духовенством
Наступний запис
Філарет заявив, що «завдяки війні» люди масово пішли у Київський патріархат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее