1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ КП подала заяву в поліцію на ієрарха ПЦУ Іоанна Яременка

УПЦ КП подала заяву в поліцію на ієрарха ПЦУ Іоанна Яременка

УПЦ КП подала два судові позови у зв’язку з незаконною ліквідацією Мінкультом Київського патріархату та створення ліквідаційної комісії. Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

В заяві, опублікованій на офіційному сайті УПЦ КП, йдеться, що «керівництво ПЦУ на чолі з Митрополитом Епіфанієм, веде чітко сплановану війну проти патріарха Філарета та Київської патріархії, із залученням чиновників Міністерства культури України, лояльних колишньому президенту. Фальсифікуються документи, порушуються Закони».

В УПЦ КП нагадують, що «27 липня 2019 ПЦУ на засіданні синоду прийняла рішення “припинити діяльність” Київської патріархії УПЦ КП, створити ліквідаційну комісію на чолі з Яременком А. В. (митрополитом Черкаським і Чигиринським ПЦУ Іоанном), на що не мала законних підстав».

Саме ґрунтуючись на цьому рішенні «синоду» ПЦУ, «реєстратор Міністерства культури України незаконно вніс відповідний запис до державного реєстру» про ліквідацію УПЦ КП.

УПЦ КП заявляє, що «Яременко А. В. вчинив дії, що містять ознаки злочину, передбаченого ст. 356 Кримінального кодексу України», і повідомляє, що подала на нього «відповідну заяву в органи Національної поліції України».

Крім того, Київська патріархія УПЦ КП подала два судові позови: «про незаконність наказу Мінкульту України №54 від 30.01.2019 про скасування реєстрації Статуту Київської патріархії УПЦ КП; про незаконність реєстраційних дій Мінкульту України про припинення Київської патріархії УПЦ КП і призначення фактично нового керівника – голови ліквідаційної комісії – Яременка А. В.».

Перше засідання Окружного адміністративного суду міста Києва за поданими позовними заявами відбудеться 27 серпня 2019 року.

Попередній запис
Новинський: Предстоятель – як ранкова роса, яка впала на гарячу землю
Наступний запис
Громада УПЦ у селі Рясники відстояла храм від ще однієї спроби захоплення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее