1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ КП не вдалося законно відібрати ще одну церкву

УПЦ КП не вдалося законно відібрати ще одну церкву

13 вересня Житомирський апеляційний суд відмовив УПЦ КП в задоволенні позову про передачу права власності на Свято-Покровський храм Української Православної Церкви в селі Мнишин Гощанського району Рівненської області.

Двадцять представників УПЦ КП і адвокат Б.В. Януль, які прийшли на судове засідання, вели себе неадекватно і вигукували політичні гасла.

У березні 2016 року релігійне громада УПЦ КП подала позов до Рівненського окружного адміністративного суду про передачу прав власності на будівлю церкви УПЦ села Мнишин зареєстрованІй громаді УПЦ КП. 17 травня 2016 року суд виніс постанову про відмову передати храм, оскільки встановив, що на момент прийняття рішення релігійна громада Свято-Покровської парафії Рівненської єпархії УПЦ КП ще не отримала статусу релігійної організації відповідно до законодавства. У зв’язку з цим права та інтереси громади не могли бути порушені.

Громада УПЦ КП з рішенням не змирилася та подала апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Попередній запис
Фанар не хоче спілкування з Філаретом
Наступний запис
Мінус сім підписів з десяти під заявою громади Ужгородського храму про перехід з УПЦ до «Київського патріархату»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее