1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ КП налякала Мінкульт громадянською непокорою

УПЦ КП налякала Мінкульт громадянською непокорою

Активістка громадської організації «За всю Одесу» Неоніла Ткаченко і «священик» УПЦ КП з Одеси Віталій Сеник, записали відеозвернення, у котрому попередили Міністерство культури України, що 27 серпня 2019 року представники УПЦ КП проведуть акцію громадянської непокори у зв’язку з ліквідацією Київського патріархату.

За словами Неоніли Ткаченко, новина про те, що Київський патріархат ліквідують, обурила віруючих не тільки в Україні, а й за кордоном «у яких забирають храми». Бажання захистити права українців змусило представників УПЦ КП звернутися до Міністерства культури України з вимогою опублікувати нормативно правовий акт, згідно з яким ліквідується Київський патріархат.

Активістка наголошує, що «цей акт поширюється на невизначене коло осіб, на дуже велику кількість українців, на юрисдикції інших держав», і саме тому, «такий акт повинен бути опублікований на сайті Міністерства культури України для того, щоб фахівці в сфері правознавства дали йому правову оцінку, і могли безперешкодно оскаржити в суді».

Вона звернула увагу на те, що багаторазові інформаційні запити до Міністерства культури дотепер залишилися без відповіді, що «обумовлює звернення до правоохоронних органів із заявою про правопорушення і про службову невідповідність».

Крім того, представники УПЦ КП анонсували для Міністерства культури України «намір зібратися 27 серпня 2019 роки для того, щоб провести акцію громадянської непокори наказу, акцію проти протиправних дій міністра культури України, який підписав наказ про ліквідацію Київського патріархату».

Попередній запис
Активістка УГКЦ на Буковині лобіює незаконні перереєстрації громад УПЦ на ПЦУ
Наступний запис
Собор УГКЦ у Римі – серце українського світу, – Шевчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее