1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ КП заявила про свої права на усе майно в Києві

УПЦ КП заявила про свої права на усе майно в Києві

Структура Київського патріархату стверджує, що уся нерухомість Київської патріархії перебуває виключно у відомі його релігійної ієрархії. Про це йдеться у Постанові за підсумками «Помісного Собору» УПЦ КП.

 

Зокрема, у документі йдеться, що Київському патріархату тепер належить кафедральний собор ПЦУ – Михайлівський Золотоверхий, де Епіфаній проводить свої «богослужіння». Також згадані Феодосійський, Видубицький Михайлівський, а також Миколаївський Богуславський. Особливо виділена Київська православна богословська академія, у котрій перебуває резиденція глави ПЦУ Епіфанія. Крім того, УПЦ КП належать усі київські храми та банківські рахунки.

 

Також у Постанові йдеться, що УПЦ КП належать «усі єпархії, монастирі, духовні навчальні заклади, братства, місії, котрі зареєстровані державними органами як релігійні організації УПЦ Київського патріархату». Окремо зазначено, що до УПЦ КП «можуть належати також ті єпархіальні управління та громади, котрі перереєстрували свої Статути на ПЦУ, але бажають перебувати у складі Київського патріархату».

Попередній запис
Представники 11 Помісних Церков прибудуть на урочистості на честь Предстоятеля УПЦ
Наступний запис
Філарет: В Україні відтепер три Церкви: УПЦ, ПЦУ та УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее