1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Унія з УГКЦ – розмаїття версій у ПЦУ

Унія з УГКЦ – розмаїття версій у ПЦУ

Клірик ПЦУ Сергій Ткачук на своїй сторінці у Facebook оптимістично порадів перспективі об’єднання УГКЦ з новоствореною релігійною організацією, до котрої він належить.

«Дай Бог у ближчому майбутньому дійти до єднання в єдине ціле Української Церкви Володимирового Хрещення і воздвиження Всесвітнього Київського Патріархату Української Автокефальної Православної Церкви», – сподівається Ткачук.

Водночас, коментуючи зближення греко-католиків з ПЦУ у спільноті прихильників УПЦ КП, прихильник автокефалії, релігієзнавець Юрій Чорноморець висловив наступну точку зору:

«Пора б зупинити каркання всякого маразму, слава Богу, УГКЦ нікого не збирається приєднувати, ПЦУ ні до кого не збирається приєднуватися. Можете аналогічні новини підняти щодо УПЦ КП і УГКЦ дво-трирічної давнини, і навіть початку 2000-х – і тоді МПшна пропаганда говорила, що це шлях до унії. Тоді це була брехня про УПЦ КП, тепер брехня про ПЦУ. Навіщо? Що за ідіотські перекручення?», – запитує Чорноморець, котрий, вочевидь, не слідкує за оновленнями публікацій на сайті УГКЦ.

Попередній запис
УПЦ попереджала Фанар, що вони тільки поглиблять розкол в Україні, – митрополит Антоній
Наступний запис
Думенка у США нагородили премією, котру отримував президент СРСР Горбачов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее