1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Українці передали на Фанар ще 50 тисяч підписів вірян проти легалізації розколу

Українці передали на Фанар ще 50 тисяч підписів вірян проти легалізації розколу

21-22 травня 2018 року під час паломництва по святих місцях у Туреччині прихожани Української Православної Церкви передали до Константинопольського Патріархату звернення від 50 тисяч вірян, котрі просили Патріарха Варфоломія розглядати питання про надання автокефалії тільки у рамках канонічного права. Про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Серед паломників були прихожани храмів УПЦ, захоплених філаретівцями. До документів були прикріплені фото та відео, котрі підтверджують грубі порушення прав вірян канонічної Церкви.

Зі слів протоієрея Віктора Земляного, відповідального за врегулювання міжконфесійних конфліктів Рівненської єпархії УПЦ, віряни хочуть, щоб комісія, котра працює над зверненням української влади про автокефалію, прибула, власне, до самої України і побувала у їхніх селах, що постраждали від агресії УПЦ КП.

Паломники також передали три чудотворні ікони, копії святинь Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської обителей, з проханням про молитви Патріарха за Україну.

Всього у Стамбулі тепер знаходяться 60 тисяч підписів вірян проти адміністративного насильницького впливу на церковні справи в Україні. Тих, хто привіз до Константинопольського Патріархату перші 10 тисяч підписів, додали до реєстру незаконного сайту «Миротворець» у якості ворогів України. Тепер у авторів скандального ресурсу додається роботи ще на 130 чоловік – саме стільки поїхало у паломництво, щоб відстояти свої права.

Разом з тим, як зазначив у недавньому інтерв’ю намісник Києво-Почаївської лаври митрополит Павел (Лебідь), сам Константинопольський Патріархат відчутно обмежений у своїх правах турецькою владою і страждає від нападів радикалів: «Константинопольській Церкві заборонена будь-яка діяльність, окрім богослужбової: місіонерська, проповідницька, благодійницька… А єдину семінарію і ту закрили. Та що казати, якщо навіть свою резиденцію Патріарху вдається зберігати лише за рахунок покровителів з Заходу. Та і те вона постійно стає жертвою нападів турецьких екстремістів, з мовчазної згоди уряду та поліції».

Попередній запис
У Кіровоградській єпархії УПЦ назвали листівки на підтримку ЄПЦ провокацією та фейком
Наступний запис
Віце-прем’єр Кириленко: приміщення УПЦ КП треба брати під державну охорону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее