1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Український суд знову визнав безпідставність зазіхань розкольників на храм УПЦ

Український суд знову визнав безпідставність зазіхань розкольників на храм УПЦ

19 липня 2016 року в Донецькому апеляційному господарському суді в м. Харків відбулося засідання у справі про захоплення представниками «Київського патріархату» Стрітенського храму у м. Костянтинівка.

Як повідомляє прес-служба єпархії, суд вислухав аргументи обох сторін та зауважив, що стороні «Київського патріархату» не завадило б надати реальні докази своєї правоти, а не фотографії з сайту Горлівської єпархії УПЦ.

В результаті розгляду справи суд прийняв рішення відхилити апеляційну скаргу представників УПЦ КП  та залишити рішення суду від 16 травня 2016 року в силі, за яким протокол засідання парафіяльної ради Стрітенського храму за квітень 2015 року визнавався недійсним через незаконність внесених до нього змін.

Тим часом, 14 липня Волинський апеляційний суд почав розгляд апеляції протоієрея Ростислава Сапожника, настоятеля Хрестовоздвиженської парафії села Угринів, щодо незаконного виселення його з дружиною від дітей з будинку, в якому вони проживали 18 років. Під час останнього засідання суддя запросив ряд документів, які до цього раніше не були задіяні в справі. У зв’язку з цим, судовий процес призупинено, а наступне слухання відбудеться у серпні.

Нагадаємо, відповідне рішення про виселення отця Ростислава Сапожника з дружиною за позовом представників «Київського патріархату» ухвалив Локачинський районний суд 5 квітня цього року. Суд постановив, що діти подружжя Сапожник залишаються проживати за вказаною адресою. Таке виселення трапилося через приватизацію будинку, в якому зареєстровані та проживають люди, «церковними рейдерами» на чолі з так званим «священиком» М. Сегетовим, який заручився підтримкою сільського голови та місцевих бізнесменів.

Слід зазначити, що релігійна громада УПЦ в Угринові зазнає тиску з боку УПЦ КП вже майже 2 роки. Після невдалих спроб схилити священика в розкол, 14 вересня 2014 року представники «Київського патріархату» разом з місцевою сільською владою та бізнесменом Андрієм Тураком силою захопили храм. Згодом до настоятеля о. Ростислава застосували фізичну силу – священик отримав струс мозку.

Попередній запис
В Борисполі триває суперечка через Всеукраїнський хресний хід
Наступний запис
Під час перебування в Україні, представник КПЦ знайшов час лише для зустрічі з лідером розкольників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее