1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Україна може втратити ще й церковні території, якщо УПЦ змінить статус, – архієпископ Климент

Україна може втратити ще й церковні території, якщо УПЦ змінить статус, – архієпископ Климент

Зміни канонічного статусу Української Православної Церкви можуть призвести до втрати церковних територій. Єпископат УПЦ виступив проти того, щоб сепаратистські настрої підживлювалися рішеннями про надання Томосу про автокефалію. Про це 13 листопада заявив голова Синодального відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент в інтерв’ю журналістам, передає «Перший Козацький».

«Архієреї висловили стурбованість тими процесами, у зв’язку з якими форсується надання так званого Томосу і зміни канонічного статусу УПЦ, – повідомив архієпископ Климент. – Такі зміни, очевидно, можуть призвести до втрати Україною своєї церковної території. Особливо в непідконтрольних регіонах, що може призвести до виникнення нових осередків сепаратизму».

Ієрарх заявив, що УПЦ засуджує всі дії, в тому числі псевдоцерковних діячів, які призводять до поділу країни і до того, щоб сепаратистські настрої підживлювалися шляхом рішень про надання автокефалії або Томосу, або будь-яких інших канонічних змін в українському Православ’ї. Архієпископ Климент підкреслив, що зустріч 13 листопада, яку ініціював сам Президент, не відбулася через небажання Порошенка відвідати Києво-Печерську лавру.

«Він запропонував зустрітися на іншій території, хоча для нас ця пропозиція була не дуже зрозумілою, адже Президент багато разів відвідував лавру і брав благословення у єпископів, які живуть в цій святині», – повідомив ієрарх УПЦ.

 

Попередній запис
Євстратій Зоря зробив вигляд, що не розуміє суті рішення Польської Церкви
Наступний запис
Константинополь розпалив розкол в Україні, – американський священик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.