1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УГКЦ офіційно відреклися від своїх «представників», які захопили храм у Коломиї

УГКЦ офіційно відреклися від своїх «представників», які захопили храм у Коломиї

 На офіційному сайті Греко-католицької Церкви опубліковано офіційне оголошення, в якому пояснюють, що таке статус військового капелана, як його отримують та за яких обставин втрачають. До того ж греко-католики заявили, що не мають відношення до захоплення храму Української Православної Церкви в Коломиї.

Крім іншого, в заяві Департаменту сказано, що священнослужителі УГКЦ в Коломиї «діяли за ініціативою громадськості, зацікавлених осіб і священнослужителів, які не підпорядковані Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ».

Важливо, що Департамент назвав капеланів, які захопили храм, «угрупуваннями» і підкреслив, що вони «не координують свою діяльність з відповідальними за військове капеланство представниками від своїх єпархій або Церков і не мають благословення від церковного начальства».

Як повідомляє СПЖ, глава УГКЦ Святослав Шевчук свого часу захоплення храму назвав «прикрою ситуацією», повідомивши, що «капелани повинні припинити блокування храму і передати право відстоювати інтереси церковної громади свого єпископа». При цьому глава уніатів не засудив злочинний характер дій капеланів, назвавши їх всього лише «помилкою». Нічого не сказав він і про те, які форми покарання понесуть представники Греко-католицької церкви, і чи буде розглядати це питання Церковний Трибунал.

Попередній запис
У «Київського патріархату» немає правових підстав для служіння в Теплій Софії
Наступний запис
УПЦ має намір вести переговори задля подолання розколу в українському Православ’ї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее