1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Турецькі ЗМІ взяли «під приціл» митрополита Німецького

Турецькі ЗМІ взяли «під приціл» митрополита Німецького

Під прицілом турецької проурядової газети «Гені Сафак» опинився митрополит Німеччини Августин в результаті проповіді, яку він виголосив під час хіротонії єпископа Христупольского Еммануїла в храмі Вознесіння Господнього в Берліні, через добу після того, як Державна рада Туреччини прийняла рішення про перетворення Святої Софії на мечеть. Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

Журналісти газети «Гені Сафак», що виявили проповідь владики і зробили переклад з німецької та грецької мов, почали нападати на нього, звинувачуючи в розпалюванні ненависті, так як він висловив свою протест щодо будівництва мечетей у Європі.

Митрополит Німеччини, крім усього іншого, заявив: “Іслам знищив християнську культуру, права людини, історію, все. Яке відношення має суд (тобто Державна Рада Туреччини) до Церкви?».

«Яке відношення має суд до історії?», — задався питанням митрополит, критично висловившись про мовчання Європи: «Я чекав, що християни всього світу закричить і заявлять, що ці дії є неприпустимими… Я відправлю листа Канцлеру і Президенту Німеччини. Погана ознака часу — будувати мечеті в Німеччині і по всій Європі… Недозволено перетворювати святу Софію на мечеть…».

Попередній запис
Церква миру та церква війни
Наступний запис
УГКЦ планує створити власну митрополію на території Закарпаття, – Churcher

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее