1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Тука, Зоря та Мосійчук влаштували дебати, чи був Томос

Тука, Зоря та Мосійчук влаштували дебати, чи був Томос

«Вітаю Україну з власною церквою!», – написав про «рішення» Синоду Константинопольського Патріархату в Twitter заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. Однак цю інформацію спростував спікер Київського патріархату Євстратій Зоря, повідомляє «Ділова столиця».

Єпископ УПЦ КП зазначив у Facebook: «Тільки сьогодні (09.10) екзархи Вселенського Патріархату відбули з Києва до Стамбулу. Завтра (10.10) будуть звітуватися, тільки після цього можливе обговорення питання Томосу. Тому повідомлення, що «Томос вже є», не відповідають дійсності, а інформаційно – шкідливі, оскільки після хвилі «зради» піде хвиля «перемоги», коли виявиться, що питання Синод ще не обговорив».

Народний депутат Ігор Мосійчук відповів Євстратію в себе на сторінці: «Рішення є, і Ви це добре знаєте! А офіційно все дійсно буде завтра».

На що єпископ пояснив: «Я знаю, що рішення «почати процедуру» було ще у квітні. Але рішення ЗАВЕРШИТИ ще не ухвалене, хоча БУДЕ ухвалене. Однак не слід очікуване анонсувати як вже звершене. У візантійській традиції формальності мають велике значення, і приклад з Москвою, котрій пригадали, що триста років тому вона їх не дотрималась, має бути повчальним».

 

Попередній запис
У ЗМІ повідомляють про «православних тітушок» в Києві, ілюструючи це світлинами з Санкт-Петербурга
Наступний запис
Павленко порадив не створювати очікувань та розчарувань щодо Томосу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее