1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ТСН продовжує вести гібридну війну з УПЦ, маніпулюючи фактами

ТСН продовжує вести гібридну війну з УПЦ, маніпулюючи фактами

Журналісти ТСН, відомої провокативної та вороже налаштованої до УПЦ передачі, поділилися з читачами новиною про нетверезого водія-священика, не вказавши його конфесійну приналежність. Публікація під назвою «Причастився. На Івано-Франківщині затримали п’яного священика за кермом» з’явилася 12 лютого 2018 року на сайті «ТСН», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Автомобіль церковника рухався з несправними освітлювальними приладами. 38-річний водій ВАЗа тест на драгері проходити відмовився, хоча і мав ознаки сп’яніння. Згодом він почав уникати огляду і зізнався, що працює священиком, а тест може бути позитивним, бо приймав Святе Причастя. Після цього водія доправили до медзакладу, де в його крові виявили 0,42 проміле алкоголю. «Вважаю абсурдом те, що споживання Святого Причастя вважається станом алкогольного сп’яніння», – написав у поясненні чоловік», йдеться в тексті новини від ТСН.

Як зазначає Інформаційно-просвітницький відділ, обливання брудом канонічної Церкви вже стало візитною карткою антицерковного телеканалу. Адже завжди до офіційної назви Церкви УПЦ журналісти додають приставку «МП», а священнослужителів називають «московськими попами».

В даному ж випадку журналісти промовчали про релігійну приналежність  священика, що став героєм сюжету, тому, що він не є кліриком Української Православної Церкви.

«1+1», маніпулюючи різноманітними фактами, а іноді відверто обманюючи свою аудиторію, вже декілька років веде інформаційну боротьбу проти УПЦ. Телеглядачам нав’язують негативний образ Церкви. Тож, навіть коли мова йде про розкольників, у споживача інформації від «ТСН» складається враження, що це знову про канонічну Церкву», – йдеться в повідомленні відділу УПЦ.

Представникам УПЦ вдалося дізнатися, що священиком, про якого розповіли у новинах ТК «1+1» українцям, виявився настоятель одного із храмів УАПЦ в селищі Тисменицького району.

Варто зазначити, що всі канали, які підхопили цю новину, не уточнили конфесійну приналежність клірика.

Попередній запис
Громада УПЦ на Одещині просить місцеву чиновницю припинити пресинг
Наступний запис
Резніченко спрогнозував внутрішньодержавний релігійний конфлікт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее