1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Треба почекати з остаточними висновками, – Говорун

Треба почекати з остаточними висновками, – Говорун

Заштатний клірик РПЦ архімандрит Кирило (Говорун) зазначив, що для остаточних висновків по ситуації з визнанням «ПЦУ» в Кіпрській Церкві необхідно почекати, щоб дізнатись реакцію Синоду КПЦ. Про це Говорун заявив у facebook, уточнивши, що це потрібне для визначення «де юре».

«Очевидно, що поминання на літургії Предстоятелем Кіпрської Церкви Предстоятеля ПЦУ, чим de facto (але поки не de iure) визнано автокефалію Української Церкви Кіпрською Церквою, було виваженим і заздалегідь підготовленим кроком. Про це свідчить хоча б те, що ця новина одразу ж була “підсвічена” центральною грецькою пресою). Публікація так і називається: “Визнання Української Церкви Архієпископом Кіпра”.

Також очевидно, що Архієпископ Хризостом у визнанні ПЦУ пішов шляхом Афінського Архієпископа Ієроніма. Тобто він скористався своїм правом поминання за літургією інших Предстоятелів, яке він не повинен узгоджувати із Синодом. Це був спосіб визнання, який уникає необхідності обговорення даного питання у Синоді. У майбутньому потрібне буде також формальне схвалення визнання Синодом», – пише Говорун.

Попередній запис
Главу Церкви Кіпру можуть припинити поминати в РПЦ
Наступний запис
Мене підтримають всі Предстоятелі, крім РПЦ, – Глава Церкви Кіпру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее