1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Томос везуть назад на Фанар

Томос везуть назад на Фанар

Томос про автокефалію Православної (Святішої?) церкви України до вечора понеділка буде доступний в Софійському соборі. Після цього його відправлять назад у Стамбул. Про це повідомив керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш, пишуть «Вести».

«Томос до вечора буде виставлений для того, хто захоче, щоб могли підійти та побачити цей унікальний документ… У найближчі дні він повернеться у Стамбул у Константинопольський Патріархат, оскільки зараз він підписаний лише Вселенським Патріархом. Потім там мають бути підписи всіх членів Вселенського Святішого Синоду Патріархату. Буквально через два дні відбудеться Синод, де це буде зроблено, і тоді вже Томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну та буде зберігатись в особливих умовах», – сказав Юраш у ході трансляції на українських телеканалах Різдвяної літургії з Софійського собору у понеділок у Києві.

Як повідомило видання «Гордон», міністр внутрішніх справ України Павло Клімкін закликав українців не турбуватись про деталі транспортування томосу про автокефалію Православної церкви України зі Стамбулу до Києва. Зі слів глави МЗС, перевозка (скільки б їх не було) пройде надійно.

Попередній запис
Духовенство єпархій Вінничини одностайно підтримало Блаженнішого Онуфрія
Наступний запис
Грузинська Православна Церква відклала питання з ПЦУ до літа?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее