1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Тепер – офіційно: на «богослужіння» ПЦУ можна не ходити

Тепер – офіційно: на «богослужіння» ПЦУ можна не ходити

24 березня 2020 року «Священний Синод» ПЦУ за допомогою дистанційного спілкування дозволив «богослужіння» без присутності мирян, рекомендувавши своїм віруючим «брати участь у спільній молитві, використовуючи можливості віддаленого зв’язку», повідомляє pomisna.info.

З’ясувалося, що «Церква піклується про всі своїх дітей, про їх духовне і фізичне здоров’я».

«З огляду на загальні обмеження, тягар яких несе весь український народ, зокрема суттєві обмеження в свободі пересування і зборів, Церква також приймає на себе загальний тягар, бажаючи бути для суспільства прикладом доброго і відповідального ставлення діяльного прояву любові до ближніх, аскетичного подвигу самообмеження», – відзначили в ПЦУ.

Відповідно до цього ПЦУ «дозволяє проведення богослужінь в храмах тільки одними священнослужителями і церковнослужителями і півчими, без особистої присутності мирян», які «повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку».

Зазначено, що священик відвідує людей вдома для духовних бесід, Сповіді та Причастя, дотримуючись належних заходів. Сповідь і Причастя для хворих віруючих в лікарні здійснюються відповідно до правил лікарні. У разі заборони особистого спілкування священик може провести духовну бесіду і помолитися за здоров’я хворого, використовуючи засоби зв’язку, покладаючи надію на милосердя Боже. При здійсненні в будинках Таїнств Сповіді і Причастя слід дотримуватися наступних заходів: при вході священик повинен використовувати одноразове взуття (бахіли) і санітарну маску, мити руки з милом і водою, використовувати дезінфікуючий засіб. Требник, єпітрахиль, хрест і літургійний набір для Причастя хворих слід підтримувати в санітарній чистоті.

Попередній запис
В Тернопільській облраді знов «коронавірусний скандал»: хочуть надзвичайний стан у Почаївській лаврі
Наступний запис
Проблема етнофілетизму в Церкві? Ні, не чули…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее