1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Телеведучий закликає РНБО розібратися в церковному розколі України

Телеведучий закликає РНБО розібратися в церковному розколі України

У своїй авторській програмі В’ячеслав Піховшек заявив, що, оскільки антицерковний законопроект № 5309 – це цинічна спроба влади втрутитися в справи Церкви, в РНБО повинні розібратися: кому вигідний новий розкол в суспільстві?

У «Суб’єктивних підсумках тижня» на NewsOne публіцист і телеведучий розповів про цинічності законопроекту: «Парламентський Комітет з питань культури і духовності схвалив новий антицерковний законопроект № 5309. Цей законопроект повністю цинічний: законодавець, ігноруючи церковні норми, за якими Церква відокремлена від держави, пропонує відібрати в Української православної церкви її назву. І назвати її від імені держави: «РПЦ в Україні». Хоча зрозуміло, що тільки сама Церква може вирішити, як себе називати».

За словами Піховшека, така ініціатива негативно позначиться на міжнародному іміджі України.

«Держава не повинна втручатися в справи Церкви, – підкреслив телеведучий. – Влада могла б розібратися, кому вигідно створювати ще одну лінію розколу. Турчинов міг би розібратися, що означають слова Мединського – капелана УГКЦ, який заявив, що «головне – це змусити УПЦ прийняти властиву їй назву РПЦ в Україні». Але я так розумію, що Турчинову набагато приємніше створювати проблеми Порошенку, чим він увесь час і займається».

Нагадаємо, законопроект № 5309 пропонує внести в Закон поправки «щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять в структуру (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України, в державі, яка, згідно закону України, визнано здійснює військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Попередній запис
«Коли Церква піддається нападкам, ми повинні ще більше проявляти до Неї любов», – Предстоятель УПЦ
Наступний запис
Собор єпископів УПЦ (1998-й рік): “УПЦ де-факто має всі права Помісної Церкви, зберігаючи лише молитовну і євхаристичну єдність з Руською Православною Церквою”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее