1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сільрада на Вінничині проводить відкриту дискримінацію за релігійною ознакою

Сільрада на Вінничині проводить відкриту дискримінацію за релігійною ознакою

Морозівська сільська рада Погребищенського району Вінницької області своїм рішенням від 24 травня 2016 року відмовила релігійній громаді Свято-Миколаївської церкви УПЦ у приватизації земельної ділянки, яка знаходиться під будівлею храму. Мотивували відмову тим, що «церква відноситься до підпорядкування Московського патріархату».

Як зазначає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Голова Юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов назвав таке рішення дискримінаційним та незаконним.

«Це рішення є класичним прикладом дискримінації за релігійною ознакою. Воно не тільки порушує Конституцію України а й Європейську Конвенцію з прав людини, яка забороняє дискримінацію за будь-якою ознакою в тому числі і релігійною», наголосив він.

Протоієрей Олександр назвав даний документ не інакше, як провокацією і завуальованим тиском на релігійну громаду.

 «Вони пишуть «тимчасово відмовити в наданні дозволу» на який строк, що вони мають на увазі під словом «тимчасово»? До тих пір, поки не буде змінена юрисдикція?», дивується юрист.

Голова юридичного відділу УПЦ зазначає, що дійсно, сільська рада може відмовити у наданні дозволу на приватизацію, але не з такої причини «у зв’язку з тим, що Церква відноситься до підпорядкування Московського Патріархату» це незаконно.

Окрім того, він підкреслює, «що стосується формулювання «відноситься до підпорядкування Московського Патріархату», то в жодному статуті релігійної громади немає такого формулювання. Всі релігійні громади на території України підпорядковуються та входять до складу Української Православної Церкви, яка є самостійною та незалежною у своєму управлінні».

«Безумовно, що цей документ необхідно оскаржити в судовому порядку», сказав протоієрей Олександр Бахов.

Він нагадав, що схожі випадки вже зустрічалися в його практиці. Зокрема в Рівненській області, де сільрада скасувала рішення на користування земельною ділянкою релігійній громаді УПЦ теж з дискримінаційних мотивів.

 

Попередній запис
Митрополит Олександр (Драбинко) про подолання розколу – погляд з минулго (Частина 1)
Наступний запис
Владу Кропивницького шантажує захопленням храму УПЦ місцевий активіст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее