1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сьогоднішня церковна ситуація в Україні – випробування нашої віри, – РПЦ

Сьогоднішня церковна ситуація в Україні – випробування нашої віри, – РПЦ

Голова Видавничої ради Руської Православної Церкви митрополит Калузький і Боровський Климент у своєму інтерв’ю поділився думками про церковну ситуацію в Україні. Про це повідомляє Патріархія.ru.

«Церква має вселенський характер. Незважаючи на те, що вона існує у вигляді Помісних Церков, її єдність не применшується. На жаль, трапляється, що Церкву дорівнюють до суспільного інституту і бажають використовувати у політичних цілях, як відбувається це в Україні, забуваючи, що вона – боголюдський організм», – каже владика.

На думку митрополита Климента, це може привести до трагічних наслідків: «Політичні питання мають обговорювати дипломати й державні діячі, і не можна змішувати їх із церковним життям. Кожен інститут суспільства має свої цілі. В церкви мета – спасіння людей, і сумно, що навіть серед церковних діячів є такі, котрі, осліплені гординею, втручаються у справи іншої Помісної Церкви через інтриги політиків».

«Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра та решта духовних центрів – це святині всієї нашої Церкви. Я молився перед мощами преподобного Іова Почаївського ще у складні хрущовські роки, тоді ми всі були єдині у захисті наших святинь. Сьогоднішня церковна ситуація в Україні – це випробування  нашої віри. Ми ж маємо молитись про мир в Україні та про церковну єдність», – підсумував він.

Попередній запис
Православний публіцист розгромив інтерв’ю Кирила Говоруна
Наступний запис
Клірик УПЦ: Фанар може переглянути політику щодо України і ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее