1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сумські депутати закликали проявити громадянську зрілість» і вийти з УПЦ

Сумські депутати закликали проявити громадянську зрілість» і вийти з УПЦ

Депутати Сумської міської ради закликали священиків і релігійні громади міста Суми «вийти з підпорядкування Московському Патріархату і підтримати автокефальну канонічну Православну Церкву України». Про це йдеться у зверненні від 21 січня 2019 року, яке депутати адресували жителям Сум у зв’язку з утворенням ПЦУ.

«Наша Українська Церква, заснована святим рівноапостольним князем Володимиром у місті Києві в 988 році, має історію, відмінну від Російської Православної Церкви», – йдеться у документі, який потрапив у розпорядження редакції СПЖ.

Також депутати повідомляють, що Руська Церква виникла в 1448 році, а надання Томосу називають «аналогом проголошення самостійності України в духовній сфері».

Крім екскурсу в історію Православ’я, депутати висловили переконання, що після отримання Томосу новостворена ПЦУ на рівних взаємодіє з іншими Православними Церквами світу, в той час як УПЦ «з точки зору канонічного права остаточно закріпилася в статусі Російської Православної Церкви в Україні».

«Але ми не дамо недругам України розпалити міжконфесійну ворожнечу і збережемо мир і спокій в нашій державі», – заявили сумські депутати, звинувачуючи РПЦ в насадженні «агресивної і єретичної ідіологеми “Русского мира”».

«Ми, депутати Сумської міської ради, переконані, що церква – це спільнота вірян, яка є невід’ємною частиною українського народу. Тому закликаємо священиків, парафіян, релігійні громади міста Суми проявити громадянську зрілість, вийти з підпорядкування Московському Патріархату і підтримати автокефальну канонічну Православну Церкву України», – закликали депутати у своєму зверненні.

Попередній запис
«Ієрарх» ПЦУ просить сприяння голів територіальних громад Сумської області
Наступний запис
Свобода під загрозою: Україні дісталося від ООН за напад на ЗМІ, активістів та релігіозних діячів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее