1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд у справі митрополита Симеона переносять через хворобу судді, – джерело

Суд у справі митрополита Симеона переносять через хворобу судді, – джерело

30 січня 2019 року у Вінницькому міському суді повинно було відбутися засідання за позовом забороненого в служінні митрополита Симеона (Шостацького), в якому він вимагає поновити його на посаді правлячого архієрея Вінницької єпархії.

За інформацією СПЖ, суддя Сергій Федчишин, який взявся вести цю справу, тяжко захворів, і лікарі поки не можуть поставити йому точний діагноз.

Під стінами Вінницького міського суду зібралися багаточисельні віряни УПЦ, які не згодні з діями забороненого в служінні митрополита. Молитовним стоянням люди виражають підтримку Українській Православній Церкві і Їі Предстоятелю, Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

На даний момент віряни очікують офіційного оголошення про перенесення суду.

Нагадаємо, митрополит Симеон (Шостацький) через суд домагається повернення собі Вінницької кафедри та заборони діяльності архієпископа Варсонофія в якості правлячого архієрея. У своєму позові ієрарх просить суд скасувати наказ Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від 17 грудня 2018 року, яким він був звільнений від управління Вінницькою єпархією УПЦ і заборонений у священнослужінні.

 

Попередній запис
Митрополит Церкви Чеських земель і Словаччини виступив на підтримку УПЦ
Наступний запис
ПЦУ, рецепція і «почесний патріарх», або Як живе новонароджене немовля (частина 1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее