1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд скасував формулювання «замах на вбивство» у справі про напад єпископа УПЦ КП на Філарета

Суд скасував формулювання «замах на вбивство» у справі про напад єпископа УПЦ КП на Філарета

Шевченківський районний суд Києва перекваліфікував справу про замах на Філарета. Заштатного єпископа УПЦ КП Севастяна Возняка тепер звинувачують у «навмисному нанесенні легкого тілесного ушкодження». Про це повідомляє «Главком», посилаючись на постанову суду від 25 жовтня.

Раніше справа Возняка, котрий намагався вчинити замах на главу УПЦ КП, проходило по ч.4, ст. 296 КК України («Хуліганство»), котра передбачала позбавлення волі від 3 до 7 років. Тепер столичний суд призначив на 5 листопада розгляд справи по ч. 1 ст. 125 КК України («Навмисне нанесення легких тілесних ушкоджень»). Покарання за цією статтею передбачає штраф до 50 неоподаткованих мінімумів або один рік виправних робіт.

При цьому потерпілою у справі фігурує економка «патріархії» монахиня Варвара, котрій Возняк розпилив в обличчя газовий балончик.

Нагадаємо, 25 травня заштатний єпископ УПЦ КП Севастян Возняк з сином вчинили замах на Філарета, хоча сам Возняк факт замаху заперечує. Пізніше синод УПЦ КП позбавив сану заштатного єпископа Севастяна за «замах на вбивство» Філарета. 

Попередній запис
Філарет закликав Церкву Грузії підтримати ЄПЦ
Наступний запис
Законних підстав забрати Лаври в УПЦ немає, – митрополит Павел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее