1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд призупинив розгляд справи про Десятинний монастир

Суд призупинив розгляд справи про Десятинний монастир

13 листопада 2018 року Київський окружний суд задовольнив клопотання адвоката Ростислава Поповича призупинити розгляд справи про незаконне будівництво Десятинної церкви Різдва Пресвятої Богородиці за позовом нардепа Луценка та Національного музею історії України. Про це повідомляє СПЖ.

2 жовтня 2018 року нардеп передав судді Євгену Аблову лист від заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової. За словами нардепа, в листі урядовець доводить незаконність реєстрації громади Десятинної церкви.

Справу призупинили у зв’язку з тим, що віряни подали зустрічний позов проти заступника міністра юстиції з питань держреєстрації. У позові члени громади Десятинного храму оскаржили повноваження Сукманової.

«Суть іншого процесу полягає в тому, що ми на сьогоднішній день оскаржуємо відсутність повноважень заступника міністра за визначенням порушень у діях державного реєстратора. Дані повноваження має тільки комісія мін’юсту з питань державної реєстрації, яка і розглядає відповідні скарги», – пояснив адвокат.

«Пан Луценко розуміє, що у нього немає прав на пред’явлення позову, оскільки його права жодним чином не були порушені», – сказав представник громади, котрий назвав справу виключно політичним процесом.

Луценко з рішенням суду не погодився.

«Зараз ми зіткнулися, я вважаю, з упередженою позицією судді Аблова, не було жодних підстав, щоб зупиняти розгляд у рамках цього судового засідання, – прокоментував він ситуацію. – Я вже бачу тут безпосередній вплив тих людей, які підтримують цю так звану релігійну громаду».

Попередній запис
В АПУ ховають від журналістів деталі угоди Порошенка зі Вселенським Патріархом
Наступний запис
Голова юридичного відділу УПЦ попередив єпископат про можливість фальсифікації їхніх даних

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее